Specialistische technieken

Nagelregulatie bij een pijnlijke nagel Het begeleiden en verbeteren van een pijnlijke nagelvorm, of ingroeiende nagels door middel van heveling met behulp van een beugel. Er zijn verschillende soorten beugels die per situatie bekeken en geplaatst kunnen worden, afhankelijk van het probleem. Doel: Nagel en nagelbed van vorm veranderen, waar mogelijk is. Of: de nagelvorm veranderd niet maar de druk in de nagelwal wordt opgeheven. Er worden goede resultaten mee behaald.

nagelbeugel01nagelbeugel03

Nagelreparatie

Nagel reparatie is een techniek waarbij door middel van gel of acryl een gescheurde, afgebroken, of stootnagel herstelt kan worden. Ook kan het werken bij het begeleiden in de groei van de nagel. Wanneer een nagel door een trauma (stoten) eraf is gegaan, komt het nagelbed vrij te liggen, dit kan een stootnagel tot gevolg hebben, de nagel wordt omsloten door de huid en kan niet meer naar voren groeien, dit geeft problemen, o.a. een ingroeiende nagel tot gevolg. Ook bij een hoek uit de nagel kan nagelreparatie toegepast worden.

reparaties

reparaties 2

Antidruk-techniek

Antidruk– techniek is een techniek die wordt toegepast als een tijdelijke therapie. Doormiddel van vilt en andere materialen kan een pijnlijke plek tijdelijk ontlast worden. Het kan toegepast worden om direct de pijn te verminderen, of om een wond drukvrij te leggen. Het is een tijdelijke therapie, die kan worden uitgebreid met eventueel een blijvende therapie door middel van een Orthese.

vilt01vilt02
vilt03

Orthese

Bij Orthese techniek is het behandelen van een teenstands- afwijking die voor complicaties zorgen. De behandeling is gericht op het behouden of verbeteren van de beweeglijkheid van de tenen. Het is het tot stilstand brengen van het vergroeien van een teenstand, of bij meer beweeglijkheid, het corrigeren van een standsafwijking. Per situatie wordt bekeken of het mogelijk is welke therapie er toegepast kan worden. Soms moet er doorverwezen worden naar een podotherapeut omdat er ook aan de stand van de voet gewerkt moet worden door een corrigerende of ondersteunende zool.

orthese03orthese02orthese01

 

Aangesloten bij ProVoet

Wij zijn aangesloten bij onafhankelijke branche-organisatie ProVoet.

Kwaliteitsregister Pedicures

Wij zijn geregistreerd in het ProCert KRP (Kwaliteitsregister Pedicures)

Register Pedi-sport register

Wij zijn geregistreerd in het Register Pedi-sport register

Praktijkgegevens

Onze praktijk is te vinden op het volgende
adres:
Haneweg 15
4305AA Ouwerkerk
Telefoon: 06-21994017